top of page
Søg
  • Susanne Gram-Hanssen

Det er december …..
´Give til andre` handler om, hvad du gør overfor andre mennesker – og giver til andre. Det kan være i det små, som for eksempel at give en hjælpende hånd til en nabo eller kollega. Måske du giver et kompliment eller et smil.


Juletid er traditionelt en tid, hvor vi er mere opmærksomme på andre og ’giver til andre’.

At give til andre kan ofte give dig selv en tilfredsstillelse og glæde.Forskning viser, at vores lykkehormoner dopamin, endorfiner, og oxytocin stiger, når vi giver til andre. Det medfører derfor, at du selv får større glæde, mere overskud og flere ressourcer. Når du giver til andre – giver du derved indirekte også til dig selv.


Du styrker denne tilværelseskompetence – og opnår en tilfredsstillelse og får måske overskud til også at styrke andre tilværelseskompetencer. Og derved komme nærmere det mål du har. Der er 10 kompetencer i tilværelsespsykologien, som hver på sin måde styrker dig i at nå dit mål. Det definitive mål for alle er at leve et godt liv – og delmål er vejen dertil. Udvikling af tilværelseskompetencerne støtter dig hertil.


Når kompetencen Give til andre er stærkt udviklet, vil det ofte være fordi, du oplever, at det du gør for andre eller giver til andre, først og fremmest giver mening og værdi for dem du giver til


Glædelig december

Susanne

83 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page