Et godt liv er en proces - ikke en tilstand

20 80 10 56

Bispebjerg Parkalle 23, 2400 København NV

 
Search
  • Susanne Gram-Hanssen

Refleksion i en duet-kajak


Målet er sat: Vi har udset os tre steder at ro i vores sommerferie. Første strækning ved Helnæs på Fyn. Det er næsten stormvejr – så målet om at ro 15-20 km blev hurtigt reduceret i fælles forståelse til en kort, men krævende tur på 5 km.


Næste tur dagen efter i Sønderjylland på grænsen til Tyskland (billedet) startede godt – trods småregn og lidt blæst. Vi havde tøjet i orden og kaffe på termoflasken og hjemmebag i oppakningen. Og så roede vi ellers derud af og vi roede i et meget ensformigt landskab. Holdt humøret oppe, prøvede at være positive trods ensformigheden ved at tale om de smukke åkander, (hvilket var det mest opmuntrende). Ellers var der siv-klædte breder, hvor det var umuligt at gå i land for at få vores belønning i form af kaffe og kage. Roningen blev mindre og mindre engageret - og humøret faldt …. Vi kendte ikke ruten, vidste ikke hvor vi roede til. Havde nok begge troet, at vi fandt et hyggeligt sted at gå i land – men km efter km fortsatte ensformigheden med siv langs siderne.

Så fandt vi et kort frem – besluttede os for, at hvis der ikke snart kom en bro eller lignede ville vi vende om og drikke kaffen ved udgangspunktet. Vores humør og ro-stilen ændredes, da vi på kortet så, at vi kun var en km fra en lille havn.


Jeg fik tanken hen på, at ro-turen kan sammenlignes med livet som sådan:

Når vi har et konkret og kendt mål i livet, lægger vi gerne kræfter i for at nå det.

Og så bliver det endda sjovt og en succes.


Turens 3. stop var Hamborg – at ro i de mange kanaler, kan klart anbefales. Vejret var blevet bedre – omgivelserne spændende og afvekslende – og vi satte os hver dag et mål og blev glædeligt overraskede over, hvad vi oplevede undervejs.

Men de tre meget forskellige oplevelser tilsammen gjorde en god og lærerig helhed.35 views