top of page
Søg
  • Susanne Gram-Hanssen

Refleksion i en duet-kajak


Målet er sat: Vi har udset os tre steder at ro i vores sommerferie. Første strækning ved Helnæs på Fyn. Det er næsten stormvejr – så målet om at ro 15-20 km blev hurtigt reduceret i fælles forståelse til en kort, men krævende tur på 5 km.


Næste tur dagen efter i Sønderjylland på grænsen til Tyskland (billedet) startede godt – trods småregn og lidt blæst. Vi havde tøjet i orden og kaffe på termoflasken og hjemmebag i oppakningen. Og så roede vi ellers derud af og vi roede i et meget ensformigt landskab. Holdt humøret oppe, prøvede at være positive trods ensformigheden ved at tale om de smukke åkander, (hvilket var det mest opmuntrende). Ellers var der siv-klædte breder, hvor det var umuligt at gå i land for at få vores belønning i form af kaffe og kage. Roningen blev mindre og mindre engageret - og humøret faldt …. Vi kendte ikke ruten, vidste ikke hvor vi roede til. Havde nok begge troet, at vi fandt et hyggeligt sted at gå i land – men km efter km fortsatte ensformigheden med siv langs siderne.

Så fandt vi et kort frem – besluttede os for, at hvis der ikke snart kom en bro eller lignede ville vi vende om og drikke kaffen ved udgangspunktet. Vores humør og ro-stilen ændredes, da vi på kortet så, at vi kun var en km fra en lille havn.


Jeg fik tanken hen på, at ro-turen kan sammenlignes med livet som sådan:

Når vi har et konkret og kendt mål i livet, lægger vi gerne kræfter i for at nå det.

Og så bliver det endda sjovt og en succes.


Turens 3. stop var Hamborg – at ro i de mange kanaler, kan klart anbefales. Vejret var blevet bedre – omgivelserne spændende og afvekslende – og vi satte os hver dag et mål og blev glædeligt overraskede over, hvad vi oplevede undervejs.

Men de tre meget forskellige oplevelser tilsammen gjorde en god og lærerig helhed.48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentarer


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page