top of page
Søg
  • Susanne Gram-Hanssen

Sådan kan du finde vejen tilbage til det gode liv


Hvordan hjælper vi bl.a. sårbare unge, med at finde et godt fodfæste i deres liv? Det spørgsmål stillede vi hinanden for fire år siden. Og vi var enige om svaret: 'Hjælp til Selvhjælp' med nogle enkle redskaber fra tilværelsespsykologien. I stedet for at presse mennesker i krise eller udsatte borgere med krav, skal de bygges op med tillid og formulere enkle mål, som de skridt for skridt skal bevæge sig hen mod. Det handler kort sagt om at få mennesker i bevægelse mod et bedre liv.

”På vej NU – en mentorguide til et godt liv” giver enkle redskaber til at motivere med tilværelsespsykologi. I bogen får du som læser præsenteret KompetenceCirkel, som vi har udviklet på baggrund af videnskabelig metode, og som er nem at gå til.

Udover at få en teoretisk og let forståelig introduktion til tilværelsespsykologien, vrimler bogen med cases, der har været i gennem individuelle udviklingsforløb og har fået nye trædesten i tilværelsen. Her er også inspiration til, hvordan man som mentor kan spørge ind til sin fokusperson og støtte vedkommende til at komme videre.

”På vej NU” er først og fremmest en håndbog til mentorer, hvor vi giver vores erfaringer, viden og redskaber videre. Men bogen er let læst og kan også være en god inspirationskilde for alle med interesse for psykologi og livsfilosofi.

Vi har de senere år fået økonomisk støtte fra flere fonde og Socialministeriet til at arbejde med udsatte borgere, ligesom vi har holdt kurser for socialpædagoger og socialrådgivere, der arbejder med sårbare og udsatte borgere. De erfaringer videregiver vi også i lærebogen.

”På vej NU – en mentorguide til et godt liv” Af Susanne Gram-Hanssen og Løkke Munk Kirkegaard. Udgivet af Forlaget etgodtlivnu, maj 2018. 148 sider. Pris: 199,50 kr. hos SAXO: HER:


88 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page